Achtergrondartikel


3 vragen aan… Guido Hettema

‘Utopie dat we over tien jaar veilig zijn’

Trouwe volgers van SecurityVandaag hebben de naam Guido Hettema al vaker voorbij zien komen. Sinds enkele weken verzorgt hij op dit platform een column namens Akamai Technologies waar hij de rol vervult van manager pre sales voor onder andere de Benelux. Hoe kijkt hij aan tegen de ontwikkeling van het vakgebied security? “CIO’s hebben security tegenwoordig hoog op de agenda staan.”

Waar lig je wakker van?
“Security in de financiële sector en bij verschillende abonnementgebaseerde websites die te vaak wordt aangevallen. Deze aanvallen kunnen resulteren in persoonlijke gegevens die openbaar worden en zelfs financiële schade of tijdelijke overheidsfuncties die niet meer functioneren.”

Wat doe je om weer goed te slapen?
“‘Veiligheid begint bij jezelf’ was en is een bekende slogan. Ik troost mij met de gedachte dat steeds meer bedrijven inzien dat security een noodzaak is in plaats van een onvoorziene post op het IT-budget. CIO’s hebben security tegenwoordig hoog op de agenda staan.”

Hoe ziet de securitywereld er over tien jaar uit?
“Ik denk dat het utopisch is om te denken dat we tien jaar van nu veilig zijn en dat we één grote speler in het veld kennen die alles voor ons regelt. Security betekent ook risicospreiding en dus verwacht ik ook dat er veel bedrijven blijven die securityvoorzieningen leveren. Voor de nabije toekomst hoop ik dat we qua wetgeving en protocollen globale afspraken gaan maken om internetfraude uniform aan te pakken, waarbij securitycloudproviders onherroepelijk een cruciale rol spelen.”


Lees meer over