Nieuws


Cloud Networking integreert beveiligingsgateway van Bloxx

Akamai biedt afgelegen kantoren een veilige verbinding

De toenemende afhankelijkheid van internet voor toegang tot bedrijfsapplicaties stelt bijkantoren voor nieuwe uitdagingen op het vlak van connectiviteit, applicatieprestaties en beveiliging; ook op afgelegen locaties moet de verbinding optimaal zijn. Akamai beantwoordt deze uitdagingen met Akamai Cloud Networking.

Akamai Cloud Networking is een wereldwijd beschikbaar, geïntegreerd systeem, ontworpen om de end-to-end betrouwbaarheid en prestaties van zowel IP-VPN’s alsook cloud en SaaS-applicaties te waarborgen, met behoud van veiligheid en compliance van deze bedrijven.

Secure Web Gateway
Een belangrijk onderdeel van de Cloud Networking-diensten is de Secure Web Gateway. Deze Gateway biedt een cloudgebaseerde outbound webfiltering en inkomende malwarebeveiliging en is ontworpen met een volledige identiteitsintegratie om de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf te waarborgen, zonder dat de prestaties eronder lijden. De recente overname van Bloxx, leverancier van Secure Web Gateway (SWG)-technologie, ondersteunt deze mogelijkheden.

“Het doel van Akamai Cloud Networking is onze partners te helpen de transformatie van bedrijfsnetwerken te realiseren door nevenvestigingen en afgelegen kantoren te voorzien van een snelle, betrouwbare en veilige, directe internetverbinding”, aldus Willie Tejada (foto), senior vice-president en general manager Cloud Networking bij Akamai. "Met deze oplossing kunnen onze partners enterprise-klanten direct helpen hun internet te verbeteren. Op die manier kunnen applicaties sneller worden ontwikkeld, terwijl de bedrijfsveiligheid op peil blijft, kosten dalen en de verbinding met de cloud naadloos verloopt.”


Lees meer over