Nieuws


Onderzoek Check Point:

‘Mobiele dreiging treft alle bedrijven’

Mobiele apparaten liggen inmiddels vaker onder vuur van cybercriminelen dan pc’s. Dit blijkt uit een onderzoek van Check Point Software Technologies onder 850 organisaties verspreid over vier componenten.

De resultaten over het afgelopen jaar zijn scherp: elk bedrijf was slachtoffer van aanvallen op de twee grote mobiele platformen, Android en iOS. Check Point zag daarbij de aanvalsvectoren op mobiele apparaten uitbreiden van alleen bekende malware, netwerk- en OS-exploits, tot nu ook zero-day malware, sms-aanvallen en Bluetooth-exploits. De slachtoffers bevinden zich in alle sectoren, van financiële dienstverlening en overheidsdiensten tot manufacturing.

De belangrijkste resultaten uit het onderzoek:

  • 100 procent van alle bedrijven heeft een mobiele aanval ervaren,
  • gemiddeld zijn er 54 mobiele malwareaanvallen per organisatie,
  • maar liefst 89 procent van de bedrijven heeft een man-in-the-middle-aanval via wifi ervaren, en
  • 75 procent heeft gemiddeld 35 besmette toestellen in zijn netwerk.

SandBlast Mobile
Om hierop een antwoord te bieden, kondigt Check Point verbeterde mogelijkheden aan voor SandBlast Mobile, de bedreigingsdefensie-oplossing om geavanceerde mobiele cyberaanvallen te voorkomen. De SandBlast Mobile-technologie van Check Point biedt bescherming tegen aanvallen op mobiele apparaten, apps en bedreigingen binnen het netwerk en heeft een hoge opsporingssnelheid van aanvallen.

Check Point SandBlast Mobile is nu uitgebreid met verbeterde mogelijkheden zodat bedrijven en consumenten beter beschermd zijn tegen externe mobiele aanvallen, waaronder:

  • detectie van AI (artificial intelligence) om zero-day malware onmiddellijk te blokkeren,
  • blokkeren van gerichte SMiShing-aanvallen op iOS- en Android-apparaten, en
  • een nieuwe app die eindgebruikers toelaat om de beveiliging van het apparaat te beheren en controleren.

“De financiële gevolgen en de frequentie van aanvallen op mobiele apparaten liggen in 2017 hoger dan die voor pc’s”, aldus Michael Shaulov, Head of Products Mobile and Cloud Security bij Check Point Software. “Mobiele apparaten zijn in wezen de nieuwe ‘achterdeur’ voor cybercriminelen en we zijn verheugd dat we deze verbeterde SandBlast Mobile-oplossing kunnen aanbieden om bedrijven en consumenten proactief te beschermen.”

 

Lees meer over