Nieuws


Forcepoint breidt ‘Human Point System’ uit

Risico’s sneller in het vizier

Beveiligingsspecialist Forcepoint vergroot met een reeks nieuwe product het inzicht in menselijk gedrag en in de datastromen binnen een organisatie uit. Hierdoor zijn risico’s sneller te identificeren en adresseren.

Het gaat om meer dan veertig nieuwe software- en hardwarefeatures voor de Cloud Access Security Broker (CASB), Data Loss Prevention (DLP), Next-Generation Firewall (NGFW) en User and Entity Behavior Analytics (UEBA)-producten van Forcepoint. Deze producten werken met elkaar als een intelligent ‘Human Point System’. Dit systeem beschermt de medewerkers die via gedistribueerde netwerken met elkaar samenwerken.

Security clouddata
Forcepoint DLP maakt nu gebruik van het Forcepoint CASB-platform om inzicht te bieden in en controle uit te oefenen over gevoelige data in geautoriseerde cloudapplicaties. Dit voorkomt ook het delen van gevoelige data met niet-geautoriseerde gebruikers of devices. Forcepoint ondersteunt daarbij bekende cloudapplicaties, waaronder Microsoft Office 365, Google G-Suite, Box en Salesforce, en beschermt kritische businessdata door de inzet van PreciseID-fingerprinting voor gestructureerde en ongestructureerde data.

Forcepoint NGFW biedt nieuwe policy’s en features die gebruikers verbinden en beschermen binnen hybrid-cloudomgevingen. Dit omvat integraties voor het beschermen van applicaties in Microsoft Hyper-V private cloudsystemen en Microsoft Azure-public clouds. Verder biedt NGFW nieuwe CASB-features binnen de NGFW-console voor het creëren van inzicht in shadow-IT en ongeautoriseerd gebruik van cloudapplicaties.

Forcepoint Advanced Malware Detection, powered by Lastline, biedt nu ondersteuning voor Forcepoint Web Security Cloud en Email Security Cloud voor het leveren van best-in-class malware-detectie binnen versleuteld en niet-versleuteld verkeer.

Snel ingrijpen
Tot slot biedt Forcepoint UEBA nieuwe mogelijkheden op het gebied van entity timeline- en streaming-analytics om gebeurtenissen chronologisch te reconstrueren. Dat voor meer inzicht en context van menselijke risico’s. Daardoor kunnen securityteams sneller en accurater te reageren.

In tegenstelling tot andere security-analytics-oplossingen is Forcepoint wel in staat om grote hoeveelheden data te analyseren, gegenereerd uit bronnen als CRM-, financiële en hr-systemen. Dit maakt continue risico-scoring en snel ingrijpen mogelijk. Zo voorkomt een organisatie dat incidenten pas na dagen of weken worden opgelost.

Lees meer over