Whitepaper


Whitepaper Akamai Cloud Security Solutions

Zijn DDoS-aanvallen te stoppen?

Cyberaanvallen op netwerklagen zijn een grote plaag voor bedrijven, en zullen dat in de toekomst blijven. Zo voorspelt Akamai dat in 2020 alle DDoS-aanvallen gezamenlijk zo’n 1,5 Tbps aan netwerkverkeer zullen genereren. Bedrijven blijven uitgedaagd om de snelle ontwikkelingen op dit gebied bij te houden en continu te inventariseren waar de zwakheden in hun IT-infrastructuur zitten.

Het blijft ingewikkeld om bedrijven te beschermen tegen dit soort aanvallen. Is een continue uitbreiding van de bandbreedte het antwoord? Of lopen bedrijven op den duur aan tegen financiële en technologische grenzen? Akamai geeft in de whitepaper 'Akamai Cloud Security Solutions: Comparing Approaches for Web, DNS, and Infrastructure Security' een overzicht van de ontwikkeling van DDoS-aanvallen, gelardeerd met praktijkvoorbeelden, en onderscheidt huidige en toekomstige trends.

De twee meest gebruikte applicatielagen bij DDoS-aanvallen zijn:

  1. HTTP – het fundament van webapplicaties en
  2. DNS – het favoriete doel van cybercriminelen, omdat het een kritisch onderdeel is van IT-infrastructuren en het minst schaalbare onderdeel ervan.

Daarbij identificeert Akamai twee trends in het groeiende volume van DDoS-aanvallen:

  • grote botnets kunnen steeds meer traffic genereren, dankzij het grotere aantal devices dat op het internet is aangesloten en de groeiende capaciteit en snelheid van deze apparaten;
  • de continue ontdekking van nieuwe aanvalsvectoren zoals DNS- en NTP-reflectie.

Ook in de toekomst blijven we krantenkoppen zien over cybercriminelen die hun handen hebben weten te leggen op gevoelige bedrijfsdata; voor informatie en financieel gewin. Bedrijven zijn nou eenmaal kwetsbaarder door de toegenomen complexiteit van IT en het gebrek aan IT-personeel. Voldoende redenen om deze van Akamai nu te downloaden en te lezen: ‘Akamai Cloud Security Solutions: Comparing Approaches for Web, DNS, and Infrastructure Security’.


Lees meer over